Zorgvuldig graven bij bomen

Afgelopen maanden zaten wij met regelmaat aan tafel bij grondverzet- en loonbedrijven en hoorden we steeds vaker geluiden over graafschade aan bomen tijdens civiele werken. Tijdens de gesprekken kwam de behoefte aan duidelijkheid over de civiele werkzaamheden in combinatie met groen werkzaamheden naar voren.

Tot hoever mogen de werkzaamheden gaan wanneer boomwortels in de weg zitten?  Wat als deze verwijdert moeten worden of beschadigd zijn? Wanneer mag een boom geveld worden?  Hoe gaan we om met een mobiele kraan en zager, wat kan hierin wel en wat kan niet?

Samen met zusterorganisatie IPC Groene Ruimte werkt IPC Werkt aan de ontwikkeling van de training ‘Groen in de GWW’.  Om deze training volledig aan te laten sluiten op de behoefte van de markt, vragen wij u  om mee te denken bij de vormgeving en inhoud van de training.

De training zit volop in de ontwikkelingsfase, maar wellicht heeft u essentiële onderwerpen of ‘best practices’ die terug moeten komen in de training.

Heeft u interesse om mee te denken? Of wilt u een soortgelijke training gericht op uw werkzaamheden? Neem dan contact op met via 026-3550100.