Veilig werken langs de weg voor leidinggevenden

Tijdens deze trainingsdagen wordt door middel van voordrachten, discussies, casestudies en verwerkingsopdrachten antwoord gegeven op vragen als: welke middelen staan ter beschikking om een verkeerbegeleidende maatregel te kunnen uitvoeren, wat is de rol van wetgeving en de CROW richtlijn 96b.

Welke verkeerstechnische maatregelen kunnen worden genomen om veilig werken langs de weg te verbeteren, dit met behulp van de richtlijn CROW 96b.

De nadruk van de eerste cursusdag ligt op de vraag; hoe kom je met behulp van de CROW richtlijn 96b tot een uitvoerbaar bebakeningsplan (afbeelding).

De nadruk van de tweede cursusdag ligt op de vraag; hoe je het een en ander moet organiseren om van een tekening, (of situatie) de vertaalslag te maken tot de daadwerkelijke verkeerbegeleidende maatregel dit om een zo veilig mogelijke werkplek te creëren. Hierin  worden de te gebruiken de algemene omgevingsveiligheid van machines in relatie tot het werk meegenomen.

Dit alles heeft tot doel om een vertaalslag te maken tot de daadwerkelijke verkeerbegeleidende maatregel, rekening houdend met doorstroming verkeer en een zo veilig mogelijke werkplek te creëren.

Helaas dienen we er rekening mee te houden dat er eventueel opgetreden moet worden bij calamiteiten, deze training geeft hier ook enkele handreikingen voor aan, hoe je het een en ander moet organiseren.

Doelstelling

Na het volgen van de deze training ‘Veilig werken langs de weg’ heeft de deelnemer inzicht verkregen over complexe methodiek van het werken met de vernieuwde richtlijn 96b.

Tevens is de deelnemer in staat de voorwaarden uit de Arbo- en de Wegenverkeerswet op een juiste manier toe te passen in de dagelijkse praktijk. Hierin wordt ook een melding van een calamiteit en de algemene veiligheid van het gebruik machines in een werkvak mee genomen.

Programma

  • Relevante theorie Wegenverkeerswet
  • Arbowet
  • Signaalkleding (veiligheidskleding)
  • CROW richtlijnen Gedragsnormen bij het werken langs de weg
  • Lezen van een tekening
  • Werken met het stappenplan, van tekening tot uitvoering
  • Praktische oefeningen verkeersbegeleidende maatregelen
  • Code 95 (indien voor u van toepassing)

Maatwerk
Bovenstaande betreft een standaard training. Indien u aanpassingen wilt op de doelstelling, programma, de duur etc. neem dan contact op met ons zodat we training, naar uw specifieke wensen kunnen aanpassen.

Financiële investering
De investering voor deelname aan deze cursus bedraagt €215,- exclusief BTW per persoon.

Duur
1 dag

%d bloggers liken dit: