Start opleiding Machinist Cultuurtechniek

In november 2018 is de opleiding Machinist Cultuurtechniek van start gegaan. Dit is een vergelijkbare opleiding met de Specialisatie Cultuurtechniek. Deelnemers aan deze opleiding zijn schoolverlaters (niveau 2 en 3) die zichzelf willen ontwikkelen tot allround machinist op de wiellader en graafmachine.

Het betreft een korte opleiding van 30 dagen in de winter- en voorjaarsperiode (november tot mei). Deze opleiding is zeer efficient ingericht omdat de meeste theoretische kennis via de ELO (elektronische leeromgeving) geleerd kan worden in de eigen tijd.

Hierdoor blijft er meer tijd over om praktisch, met machines aan de slag te gaan. De opleiding richt zich dus vooral op de praktijk met een graafmachine en wiellader. Bekijk hier de modules.

Met de opleiding Machinist Cultuurtechniek van IPC Werkt zijn de deelnemers in 5 maanden klaar voor het echte werk en ontvangen zij een branche erkend diploma.

Inmiddels zij de deelnemers halverwege de opleiding en maken ze zeer goede vooruitgang. De opleiding Machinist Cultuurtechniek start wederom in het komende najaar.