Machinist graafmachine basis

Een graafmachine is een veelzijdige machine. De inzetmogelijkheden zijn zeer divers, bijvoorbeeld bij traditionele bouw tot inrichting en onderhoud van onze groene leefomgeving.

Door de veelzijdigheid is de graafmachine een complexe machine wat betreft de bediening. De graafmachine is snel en wendbaar waardoor werken met deze machine een risicovolle bezigheid is. Het vergt oefening en een deskundige begeleiding om de bediening van de graafmachine in de vingers te krijgen. Met deze praktijktraining van IPC Werkt leert u de juiste kennis en vaardigheden om de graafmachine veilig en verantwoord te bedienen.

Training
U leert op een zeer praktische wijze de basis bediening van de graafmachine en het toepassen van eenvoudige graaftechnieken. Daarbij leert u de werking van de machine en het dagelijks onderhoud. Bij het praktijkgedeelte is er sterke aandacht voor uw eigen veiligheid en die van anderen. Om tijdens de praktijkdagen zo veel mogelijk de nadruk te leggen het aanleren van praktische vaardigheden, wordt er voor de theorielessen onder meer gebruik gemaakt van een elektronische leeromgeving (ELO). Het grote voordeel is dat u zelf bepaalt waar en wanneer u leert zodat u de kennis middels interactieve lesstof (filmpjes ed.) eigen maakt.
Voor deze training is geen specifieke voorkennis nodig. Enige ervaring met machines zoals bijvoorbeeld een heftruck, landbouwtrekker of wiellader is wel een pré.

Programma

Dag 1:

  • Bouw en werking graafmachine
  • Veiligheidsaspecten rond graven
  • Dagelijks onderhoud
  • Oefenen graaftechnieken

Dag 2:

  • Oefenen sleuf graven
  • Oefenen sleuf aanvullen
  • Oefenen eenvoudige bouwput ontgraven
  • Beoordeling ( theorie en praktijk )

Deze training kan zowel in Arnhem, bij IPC Werkt, als op uw locatie gegeven worden. Bij uitvoer op uw locatie zullen de randvoorwaarden in overleg worden bepaald.

Arbowet
Volgens de Arbowet moet de bedieningspersoon een doeltreffende opleiding / instructie genoten hebben alvorens met de graafmachine aan het werk te mogen. Steeds meer opdrachtgevers, werkgevers, maar ook verzekeringen,  vragen om een bewijs van deskundigheid.

Certificaat
U krijgt na afloop ( bij goed gevolg van de toetsing ) het certificaat: “Machinist Graafmachine Basis”. Middels dit certificaat voldoet u aan de minimale randvoorwaarden van de Arbowet en aan de eisen van sommige opdrachtgevers, werkgevers en verzekeringen.

Persoonlijke beschermingsmiddelen
IPC Werkt stelt de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) ter beschikking. Vanwege het persoonlijk comfort kunt u het best uw eigen ( goedgekeurde ) PBM’s meenemen. In dit geval is veiligheidsschoeisel verplicht en reflecterende kleding gewenst.

Financiële investering
De investering voor deelname aan deze training bedraagt € 950,- euro exclusief BTW.

Duur
2 dagen

%d bloggers liken dit: